Freelance Creative

Creativity

IMAGINATIVE PLAY

Freelance Creative Designer

Als freelance creative designer verkoop ik eigenlijk maar een ding; knettergoede creativiteit voor concept, content, advertising, campagne & branding! Ben je op zoek naar een freelance creative designer met een verbeeldingskracht die verder gaat dan wat je al hebt gezien? S.O.S het moet echt anders zijn, een campagne, lancering, actie op promotie, visuals met 100% stopkracht. Voor social, display, mailing of website, DOOH name it al… met kennis van de laatste (marketing) technologieën, goede dosis commercieel inzicht en diepgaande creativiteit dat door mijn aderen stroomt kan ik zo maar het antwoord zijn op je vraag! The next creative gen.

Creative proces

Het creatief proces valt niet te vangen in een formule, flow of stappenplan. Creatief zijn werkt voor iedereen anders, dat is mijn mening. De beste creatieve ideeën ontstaan door verschillende ervaringen, kennis, connecties & het verbinden daarvan. Creativiteit gaat om vrijheid! Vrij om te denken en te durven en dit werkt voor iedereen anders. In je comfort of uit je comfort zone, het maakt niet uit! Ideeën ontstaan niet geforceerd maar ontstaan op het moment dat je brein alle ervaringen, kennis en connecties verbindt, PLOP; There it is! De creatieve motor wordt voor iedereen anders op gang gebracht, bijvoorbeeld door 5 goede bakken koffie, boswandeling of simpelweg inspiratie opdoen op het web. Tijd speelt daarnaast een effectieve rol, tijd om uit te zoomen en het holistische plaatje goed te analyseren. Tijd zorgt voor ruimte, ruimte die je nodig hebt om creatief te kunnen denken en doen. Met grote verbeeldingskracht en een goed oog voor wat simpelweg mooi is en wat werkt, probeer ik emoties los te krijgen.

Exceptional Creativity

Creativiteit is iets wonderlijks, het iets wat de mens, mens maakt. Het is geen lineair proces maar een proces wat bijna onnavolgbaar is. En toch is er een bepaalde logica, zie het als 1 miljoen+ deeltjes in je hersenen, deeltjes van kennis, ervaring & emotie. Ervaring uit het dagelijks leven maar ook de opgedane kennis doormiddel van lezen, lezen, lezen; uit nieuwsgierigheid. Hoe meer deeltjes, hoe meer de kans bestaat dat je hersenen nieuwe verbindingen maken. Met natuurlijk inlevingsvermogen en rijke verbeeldingskracht worden hypotheses bedacht en beelden gevormd. Met juiste verbeeldingskracht kan een concept goed gedefinieerd worden. Doormiddel van een verhaal krijgt een concept handen en voeten maar met visuele invulling komt het concept tot leven.

Ben je op zoek naar freelance creative designer die zowel conceptueel als visueel sterk is, weet op welke kanalen en platformen het idee gedistribueerd kan worden en kennis van hoe hedendaagse assets geproduceerd moeten worden, let’s get to know each other.

Get to know!