About

About

Tof dat je geïnteresseerd bent in mijn creativiteit! Zoals de URL al doet vermoeden ben ik Charlotte van Tilburg, geboren in het jaar 1991, vrouw van Tim en moeder van Philip 1,5. Daarnaast baasje van Newfoundlander Hugo en Britse Korthaar Joop. Geboren en getogen in het pittoreske Gemert / Noord-Brabant.

Creativiteit als rode draad

Creativiteit is de rode draad door mijn huidige carrière. Met creativiteit bedoel ik niet alleen creatief zijn in de vorm van oplossingen bedenken of design maar ook de levensstijl. Het snakken naar kennis en ervaringen, het non-stop aan staan en op zoek zijn naar inspiratie en antwoorden op vragen. Een grote dosis nieuwsgierigheid is daarin natuurlijk leidend. Creativiteit ontstaat door verschillende ervaringen en experimenten die vervolgens samen een visie vormen. Mijn visie is dat creativiteit alles verbindt, het is de basis van mens zijn, en dat maakt het grote verschil. Creativiteit is uitzonderlijk omdat de individuele output te allen tijde uniek is. Ieder brein maakt andere verbindingen, verbindingen van ervaringen en kennis.

Creative Knowledge

Om tot goede creatieve ideeën te komen, moet je weten waarom en hoe een creatief idee tot stand komt. Hoe werkt het brein en wat werkt voor mij. Met voorstellingsvermogen dat door het dak gaat, zijn ideeën eindeloos maar natuurlijk zijn er altijd kaders. Door veel te lezen over wat werkt en wat er mogelijk is zowel op creatief als technologisch vlak, wordt het pallet van mogelijkheden verrijkt met ongekende combinaties. Dat stukje noem ik; Creative Engine, een soort codeslot dat ratelt tot het gekraakt is.

Onderwerpen en boeken die mij momenteel fascineren ;

  • The Creative effectiveness ladder, James Hurman
  • Het spanningsveld van; creativity, automation & performance. 
  • Book; Wired the Create, Scott Barry
  • Book; Book of ideas, Radim Malinic
  • Book; The Conscious Creative, Kelly Small

De pure vorm van creativiteit

De afgelopen jaren heb ik mijzelf zeer breed verdiept in vele creatieve disciplines, van graphic design, social, AR & 3D, UI & UX tot online marketing & tooling. Door mijn grote dosis nieuwsgierigheid was ik mijn focus kwijt. Ik ben terug gegaan naar de basis en gekeken waar mijn hart nu echt ligt, mijn passie en talent, dat stukje waar ik 100% voor wil gaan en dat is de basis van wie ik ben en de kern van alles; de pure vorm CREATIVITEIT. En met die pure vorm bedoel ik creativiteit dat ontstaat door passie, nieuwsgierigheid, empathie & voorstellingsvermogen en dat uit zich in waardevolle en betekenisvolle ideeën die er toe doen! Mijn doel voor het nieuwe decennium is mijzelf volwaardig te storten op mijn creatief potentieel en het trainen van mijn creatieve brein. Het trainen op conceptueel niveau en de visuele output.